Duur betaald : J.  Fadelle, 9789020999860

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

J. Fadelle

Duur betaald

Uitgeverij Lannoo heeft in samenwerking met Kerk in Nood een boek uitgegeven over het leven van Joseph Fadelle (pseudoniem), een Irakese moslim die Christen is geworden. Toen deze jonge man uit een vooraanstaande moslim familie in Bagdad besloot om Christen te worden volgde een strijd met intimidaties, geweld en martelingen.
Jaar van uitgave: 2010

ISBN: 9789020999860

Uitverkocht. Zoek een gebruikt exemplaar in ons antiquariaat.

€ 19,99

Omschrijving

Details

Uitgeverij Lannoo heeft in samenwerking met Kerk in Nood een boek uitgegeven over het leven van Joseph Fadelle (pseudoniem), een Irakese moslim die Christen is geworden. Toen deze jonge man uit een vooraanstaande moslim familie in Bagdad besloot om Christen te worden volgde een strijd met intimidaties, geweld en martelingen. Inmiddels woont hij, sinds 2001, met zijn gezin in Frankrijk en heeft hij de Franse nationaliteit gekregen. Zijn boek werd in Frankrijk een bestseller. Ook in Nederland en Vlaanderen is dit boek nu beschikbaar in de boekhandel voor €19,99 (ISBN 978 90 209 9986 0).

Antoine Bodar zegt over dit boek: “Voor gelovigen is geloofsvrijheid het grootste goed. In Duur Betaald geeft Joseph Fadelle een schrijnend verslag van wat er met hem gebeurt als anderen deze vrijheid niet meer erkennen.” Zelf zegt Joseph Fadelle over zijn strijd om Christen te worden: “In de islam was ik een levende dode, in het Christendom ben ik een levende levende.”

Het boek vertelt over Joseph Fadelle, een jonge Irakese moslim uit een vooraanstaande sjiitische familie. Tijdens zijn militaire dienst krijgt hij een Christen als kamergenoot. Tussen de twee groeit een paradoxale vriendschap met confronterende gesprekken over hun godsdiensten. Na de Koran opnieuw gelezen te hebben ontdekt Fadelle de tegenstrijdigheden. Vervolgens gaat hij de Bijbel lezen en krijgt hij een bijzondere droom. Dit leidt ertoe dat hij nog maar één wens heeft: zich tot het Christenendom bekeren. De prijs hiervoor is echter hoog: intimidaties, geweld, gevangenis, marteling worden zijn deel. Een fatwa wordt tegen hem uitgesproken en hij wordt door zijn familie verstoten. Uiteindelijk vlucht hij naar Frankrijk.

In Irak worden er dagelijks veel Christenen ontvoerd en gedood. Het aantal Christenen is de voorbije 10 jaar sterk afgenomen en veel jonge Christenen willen het land verlaten. Dit boek is een verhelderende illustratie van het lot van de Christenen in moslimlanden.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Duur betaald

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!