Duur betaald : J.  Fadelle, 9789020999860

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

J. Fadelle

Duur betaald

Uitgeverij Lannoo heeft in samenwerking met Kerk in Nood een boek uitgegeven over het leven van Joseph Fadelle (pseudoniem), een Irakese moslim die Christen is geworden. Toen deze jonge man uit een vooraanstaande moslim familie in Bagdad besloot om Christen te worden volgde een strijd met intimidaties, geweld en martelingen.
Jaar van uitgave: 2010

ISBN: 9789020999860

Uitverkocht. Zoek een gebruikt exemplaar in ons antiquariaat.

€ 19,99

Omschrijving

Details

Uitgeverij Lannoo heeft in samenwerking met Kerk in Nood een boek uitgegeven over het leven van Joseph Fadelle (pseudoniem), een Irakese moslim die Christen is geworden. Toen deze jonge man uit een vooraanstaande moslim familie in Bagdad besloot om Christen te worden volgde een strijd met intimidaties, geweld en martelingen. Inmiddels woont hij, sinds 2001, met zijn gezin in Frankrijk en heeft hij de Franse nationaliteit gekregen. Zijn boek werd in Frankrijk een bestseller. Ook in Nederland en Vlaanderen is dit boek nu beschikbaar in de boekhandel voor €19,99 (ISBN 978 90 209 9986 0).

Antoine Bodar zegt over dit boek: “Voor gelovigen is geloofsvrijheid het grootste goed. In Duur Betaald geeft Joseph Fadelle een schrijnend verslag van wat er met hem gebeurt als anderen deze vrijheid niet meer erkennen.” Zelf zegt Joseph Fadelle over zijn strijd om Christen te worden: “In de islam was ik een levende dode, in het Christendom ben ik een levende levende.”

Het boek vertelt over Joseph Fadelle, een jonge Irakese moslim uit een vooraanstaande sjiitische familie. Tijdens zijn militaire dienst krijgt hij een Christen als kamergenoot. Tussen de twee groeit een paradoxale vriendschap met confronterende gesprekken over hun godsdiensten. Na de Koran opnieuw gelezen te hebben ontdekt Fadelle de tegenstrijdigheden. Vervolgens gaat hij de Bijbel lezen en krijgt hij een bijzondere droom. Dit leidt ertoe dat hij nog maar één wens heeft: zich tot het Christenendom bekeren. De prijs hiervoor is echter hoog: intimidaties, geweld, gevangenis, marteling worden zijn deel. Een fatwa wordt tegen hem uitgesproken en hij wordt door zijn familie verstoten. Uiteindelijk vlucht hij naar Frankrijk.

In Irak worden er dagelijks veel Christenen ontvoerd en gedood. Het aantal Christenen is de voorbije 10 jaar sterk afgenomen en veel jonge Christenen willen het land verlaten. Dit boek is een verhelderende illustratie van het lot van de Christenen in moslimlanden.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Duur betaald

Korting voor vaste klanten

De Wever Van Wijnen Voordeelkaart!

Als eerste webwinkel in Nederland introduceerde Wever Van Wijnen in 2007 een klantenkaart. En niet zomaar één: u hoeft niet eerst te stempelen, zegels of punten te sparen, maar u profiteert meteen al van flinke kortingen en voordelen op elke bestelling! Nieuwsgierig? Lees verder!

Welke voordelen geniet u met de Wever Van Wijnen Voordeelkaart?

  • U krijgt altijd direct 10% korting op de verkoopprijs van antiquarische boeken; 
  • Altijd 0 euro verzendkosten voor de toezending van uw bestellingen, nieuw, opruiming én antiquarisch; 
  • U krijgt minimaal 4x per jaar speciale aanbiedingen alleen voor Voordeelkaarthouders; 

U ziet: u kunt enorm veel besparen met een Voordeelkaart. Zeker als u voortaan al uw internetbestellingen bij ons plaatst! (Dat scheelt immers altijd de verzendkosten.)

Als u ook wilt profiteren van al deze voordelen, vraag dan vandaag nog de Wever Van Wijnen Voordeelkaart aan. Hij kost slechts 10 euro per jaar. U kunt de kaart hier bestellen. Uw voordeel gaat dan meteen al in!

 

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!