De academiebibliotheek te Franeker anno 1601 : Jacob van Sluis, 9789051944280

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Jacob van Sluis

De academiebibliotheek te Franeker anno 1601

de oudste catalogus ingeleid en opnieuw uitgegeven

In november 2007 werd in de Bibliothèque National te Parijs een exemplaar van de tot nu oudste gedrukte bibliotheekcatalogus van de Universiteitsbibliotheek van Franeker teruggevonden. De catalogus dateert uit 1601.
Hardback | 190 blz.
Wijnen, Uitgeverij Van | Jaar van uitgave: 2011

ISBN: 9789051944280

Leverbaar

€ 25,00

Omschrijving

Details

In november 2007 werd in de Bibliothèque National te Parijs een exemplaar van de tot nu oudste gedrukte bibliotheekcatalogus van de Universiteitsbibliotheek van Franeker teruggevonden. De catalogus dateert uit 1601. Deze teruggevonden catalogus geeft een uniek beeld van de bibliotheek van deze vroege Nederlandse universiteit (de tweede na Leiden).

Het feit dat de boekencollectie van de Franeker Universiteit uiteindelijk terecht is gekomen in de bibliotheekcollectie van het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar te Leeuwarden bood Jacob van Sluis een unieke gelegenheid nader onderzoek te doen naar de universiteitsbibliotheek in 1601.

Deze uitgave geeft een uniek overzicht van de collectie uit 1601, zorgvuldig ingeleid en geannoteerd door Jacob van Sluis. De foto's zijn van Haye Bijlstra.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: De academiebibliotheek te Franeker anno 1601

Korting voor vaste klanten

De Wever Van Wijnen Voordeelkaart!

Als eerste webwinkel in Nederland introduceerde Wever Van Wijnen in 2007 een klantenkaart. En niet zomaar één: u hoeft niet eerst te stempelen, zegels of punten te sparen, maar u profiteert meteen al van flinke kortingen en voordelen op elke bestelling! Nieuwsgierig? Lees verder!

Welke voordelen geniet u met de Wever Van Wijnen Voordeelkaart?

  • U krijgt altijd direct 10% korting op de verkoopprijs van antiquarische boeken; 
  • Altijd 0 euro verzendkosten voor de toezending van uw bestellingen, nieuw, opruiming én antiquarisch; 
  • U krijgt minimaal 4x per jaar speciale aanbiedingen alleen voor Voordeelkaarthouders; 

U ziet: u kunt enorm veel besparen met een Voordeelkaart. Zeker als u voortaan al uw internetbestellingen bij ons plaatst! (Dat scheelt immers altijd de verzendkosten.)

Als u ook wilt profiteren van al deze voordelen, vraag dan vandaag nog de Wever Van Wijnen Voordeelkaart aan. Hij kost slechts 10 euro per jaar. U kunt de kaart hier bestellen. Uw voordeel gaat dan meteen al in!

 

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!