Bijbelse figuren in de islamitische traditie :  , 9789021141534

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Bijbelse figuren in de islamitische traditie

Jodendom, christendom en islam zijn verwante religieuze tradities. Een deel van de verhalen uit Tenach, Bijbel en Koran is daarom in alle drie de tradities terug te vinden.
Paperback | 138 blz.
Boekencentrum B.V. | Jaar van uitgave: 2007

ISBN: 9789021141534

Uitverkocht. Zoek een gebruikt exemplaar in ons antiquariaat.

€ 15,90

Omschrijving

Details

Jodendom, christendom en islam zijn verwante religieuze tradities. Een deel van de verhalen uit Tenach, Bijbel en Koran is daarom in alle drie de tradities terug te vinden. Het betreft hier met name de verhalen rond de aartsvaders en aarts-moeders en de geschiedenissen van de profeten.
Dit boek bespreekt de wijze waarop een aantal bijbelse figuren in de islamitische traditie is overgeleverd. Het betreft hier niet alleen bekende figuren zoals Abraham en Mozes, waarvan velen weten dat ze zowel in de joods-christelijke also ok in de islamitische traditie een rol spelen, maar ook minder bekende persoonlijkheden, zoals Hagar, Saul, Salomo en Jona.
Verschillende auteurs laten zien op welke wijze de verhalen rond deze personen zich verder hebben ontwikkeld in de tijd, waardoor de verhalen over bijvoorbeeld Hagar, Lot en Jona in de islam een geheel eigen betekenis krijgen.
Martha Frederiks is universitair docent interculturele theologie aan de Universiteit Utrecht en is verbonden aan het IIMO. Zij werkte jarenlang in West-Afrika op het gebied van islam en christen-moslimrelaties.
Met bijdragen van Bunyamin Duran, Nico Landman, Harry Mintjes, Bernd Radtke, Gé Speelman en Karel Steenbrink.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Bijbelse figuren in de islamitische traditie

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!