Bijbelse figuren in de islamitische traditie :  , 9789021141534

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Bijbelse figuren in de islamitische traditie

Jodendom, christendom en islam zijn verwante religieuze tradities. Een deel van de verhalen uit Tenach, Bijbel en Koran is daarom in alle drie de tradities terug te vinden.
Paperback | 138 blz.
Boekencentrum B.V. | Jaar van uitgave: 2007

ISBN: 9789021141534

Uitverkocht. Zoek een gebruikt exemplaar in ons antiquariaat.

€ 15,90

Omschrijving

Details

Jodendom, christendom en islam zijn verwante religieuze tradities. Een deel van de verhalen uit Tenach, Bijbel en Koran is daarom in alle drie de tradities terug te vinden. Het betreft hier met name de verhalen rond de aartsvaders en aarts-moeders en de geschiedenissen van de profeten.
Dit boek bespreekt de wijze waarop een aantal bijbelse figuren in de islamitische traditie is overgeleverd. Het betreft hier niet alleen bekende figuren zoals Abraham en Mozes, waarvan velen weten dat ze zowel in de joods-christelijke also ok in de islamitische traditie een rol spelen, maar ook minder bekende persoonlijkheden, zoals Hagar, Saul, Salomo en Jona.
Verschillende auteurs laten zien op welke wijze de verhalen rond deze personen zich verder hebben ontwikkeld in de tijd, waardoor de verhalen over bijvoorbeeld Hagar, Lot en Jona in de islam een geheel eigen betekenis krijgen.
Martha Frederiks is universitair docent interculturele theologie aan de Universiteit Utrecht en is verbonden aan het IIMO. Zij werkte jarenlang in West-Afrika op het gebied van islam en christen-moslimrelaties.
Met bijdragen van Bunyamin Duran, Nico Landman, Harry Mintjes, Bernd Radtke, Gé Speelman en Karel Steenbrink.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Bijbelse figuren in de islamitische traditie

Korting voor vaste klanten

De Wever Van Wijnen Voordeelkaart!

Als eerste webwinkel in Nederland introduceerde Wever Van Wijnen in 2007 een klantenkaart. En niet zomaar één: u hoeft niet eerst te stempelen, zegels of punten te sparen, maar u profiteert meteen al van flinke kortingen en voordelen op elke bestelling! Nieuwsgierig? Lees verder!

Welke voordelen geniet u met de Wever Van Wijnen Voordeelkaart?

  • U krijgt altijd direct 10% korting op de verkoopprijs van antiquarische boeken; 
  • Altijd 0 euro verzendkosten voor de toezending van uw bestellingen, nieuw, opruiming én antiquarisch; 
  • U krijgt minimaal 4x per jaar speciale aanbiedingen alleen voor Voordeelkaarthouders; 

U ziet: u kunt enorm veel besparen met een Voordeelkaart. Zeker als u voortaan al uw internetbestellingen bij ons plaatst! (Dat scheelt immers altijd de verzendkosten.)

Als u ook wilt profiteren van al deze voordelen, vraag dan vandaag nog de Wever Van Wijnen Voordeelkaart aan. Hij kost slechts 10 euro per jaar. U kunt de kaart hier bestellen. Uw voordeel gaat dan meteen al in!

 

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!