Als Kongo op de schoolbank wil : J. Briffaerts, 9789033462689

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

J. Briffaerts

Als Kongo op de schoolbank wil

de onderwijspraktijk in het lager onderwijs in belgisch Congo (1925-1960)

Het onderwijssysteem in Belgisch Congo was een van de vlaggenschepen van het koloniale bewind. België mocht in het bijzonder fier zijn op het feit dat brede lagen van de bevolking bereikt werden door een netwerk van hoofdzakelijk door katholieke missionarissen geleide scholen.
Paperback | 340 blz.
Acco, Uitgeverij | Jaar van uitgave: 2007

ISBN: 9789033462689

Uitverkocht. Zoek een gebruikt exemplaar in ons antiquariaat.

€ 32,00

Omschrijving

Details

Het onderwijssysteem in Belgisch Congo was een van de vlaggenschepen van het koloniale bewind. België mocht in het bijzonder fier zijn op het feit dat brede lagen van de bevolking bereikt werden door een netwerk van hoofdzakelijk door katholieke missionarissen geleide scholen. Eerst in de breedte, vooraleer in de diepte te kunnen werken, zo heette het.Was het echt zo breed, en waarom was het niet diep? Hoe werkte dat koloniaal onderwijs in de praktijk? Op basis van uitgebreid bronnenonderzoek onderzocht de auteur de pedagogische praktijk in de scholen van het missiegebied van de Missionarissen van het Heilig Hart, in de Evenaarsprovincie in Belgisch Congo. Komen aan bod: de institutionele context van dit onderwijs, de premissen waarmee de vormgevers ervan hun taak aanvatten, de praktische organisatie van de scholen en het lesgeven, en de leidende principes die eraan ten grondslag lagen. Ten slotte werpt deze studie ook een nieuw licht op de langetermijneffecten van het koloniaal onderwijs door een aantal betrokkenen aan het woord te laten.‘Als Kongo op de schoolbank wil’ daalt af naar de werkvloer, naar het micro-historische niveau, en vertelt over een essentieel stukje koloniale geschiedenis.

Reviews

  1. Schrijf de eerste review van dit product

Schrijf een beoordeling

Schrijf uw eigen review

U schrijft een beoordeling over: Als Kongo op de schoolbank wil

Korting voor vaste klanten

De Wever Van Wijnen Voordeelkaart!

Als eerste webwinkel in Nederland introduceerde Wever Van Wijnen in 2007 een klantenkaart. En niet zomaar één: u hoeft niet eerst te stempelen, zegels of punten te sparen, maar u profiteert meteen al van flinke kortingen en voordelen op elke bestelling! Nieuwsgierig? Lees verder!

Welke voordelen geniet u met de Wever Van Wijnen Voordeelkaart?

  • U krijgt altijd direct 10% korting op de verkoopprijs van antiquarische boeken; 
  • Altijd 0 euro verzendkosten voor de toezending van uw bestellingen, nieuw, opruiming én antiquarisch; 
  • U krijgt minimaal 4x per jaar speciale aanbiedingen alleen voor Voordeelkaarthouders; 

U ziet: u kunt enorm veel besparen met een Voordeelkaart. Zeker als u voortaan al uw internetbestellingen bij ons plaatst! (Dat scheelt immers altijd de verzendkosten.)

Als u ook wilt profiteren van al deze voordelen, vraag dan vandaag nog de Wever Van Wijnen Voordeelkaart aan. Hij kost slechts 10 euro per jaar. U kunt de kaart hier bestellen. Uw voordeel gaat dan meteen al in!

 

Niet gevonden wat u zoekt? Bel ons op 0517-393147. Wij helpen u graag!